Kérdezz, hogy sikeres légy!

2019.03.11. 15:47, hétfő

Számtalan önfejlesztő módszer létezik manapság, legtöbbnek az alapja a pozitív gondolkodás kialakítása. Nem túl régen, még úgy hittük, hogy ha pozitív megerősítésekkel itatjuk át agyunkat, mindent elérhetünk. Nem vitatom ennek a módszernek a sikerét, de mostanában van egy új alternatíva: a kérdezés.

Megerősítések

A sikerhez, legyen bármilyen területen egy pozitív attitűd kialakítása szükséges, mert el kell várnunk, hogy elérjük a célunkat. Ha csak most léptünk erre az útra, akkor igénybe vesz némi időt más szemszögből nézni az egész életünket, mint eddig láttuk. Eddigi ismereteink szerint az átformálás a megerősítésekkel történhetett. Lehet azonban olyan, hogy beleütközünk, abba az akadályba, hogy nem tudjuk átélni, elhinni a megerősítést, nem jön az elvárt eredmény, vagy legalábbis nem olyan gyorsan, mint szeretnénk. Mivel a ma embere szereti az instant megoldásokat, nem biztos, hogy hosszú ideig képes gyakorolni. Ha pedig nem hisszük el amit mondunk, akkor vajmi kevés hatása lesz. Akkor érhetünk el eredményt, ha a pozitív, vagy negatív oldal, közül bármelyik túlsúlyba kerül. Hogy milyen ez az eredmény, az attól függ, melyik az az oldal.

Kérdések

Talán a legelső fórum, ahol megjelent ez az, újfajta megközelítés, az Noah St. John, A siker titkos kódja című könyv volt. Ő Formatív Kérdéseknek hívta ezeket. Azóta már más könyvekben is lehet olvasni a kérdések hasznosságáról, és eredményességéről. Ilyen például Richard Bartlet Mátrixenergetika című könyve is. Mért hatnak jobban a kérdések a megerősítéseknél? Mert nem kell elhinni őket, és így kicselezhetjük az elménket. Míg a megerősítésekre úgy reagálunk tudat alatt, hogy kategorizáljuk őket, és vagy megtartjuk, vagy elvetjük, a kérdések esetében ez nem áll fenn. Ha felteszek egy kérdést, választ várok rá, az agy is elkezdi keresni a feltett kérdésre a választ, és felvonultat egyre több olyan igazságot, amely megfelelhet válaszként. Ha például, a: Boldog vagyok.- helyett a Mért vagyok én boldog ?-kérdést tesszük fel, akkor agyunk automatikusan elkezdi keresni azokat a pontokat az életben, amitől boldogok lehetünk. A Vonzás Törvénye alapján, abból kapunk többet amire fókuszálunk ezért elkezdjük magunkhoz vonzani a boldogságot. Természetesen a kérdések negatív irányba is működnek, tehát, ha a Mért vagyok ilyen szerencsétlen ?kérdést tesszük fel magunkban, akkor a tudatalatti erre fog választ keresni, és csak még szerencsétlenebbnek fogjuk érezni magunkat, érzéseink pedig megteremtik a valóságot. Azt hiszem érdemes inkább a jót választani.

Kérdésalkotási szabályok

Legyen célunk, mit szeretnénk elérni, aztán tegyük fel a kérdést, jelen időben, mintha már meglenne a vágyott dolog. Például: Mért élek ebben a gyönyörű kertes házban?Miért vagyok ennyire boldog, ennyire szerencsés? Miért élek, egy csodálatos párkapcsolatban? Mért ennyire figyelmes velem a párom? A kérdéseket vég nélkül lehet, és érdemes is folytatni, mert addig amíg kérdezünk, teremtünk, és megengedjük az Univerzumnak, hogy választ adjon a kérdéseinkre, érzések, lehetőségek formájában. Ezen elmélet szerint, ha abbahagyjuk a kérdezést, kijelentünk valamit, ezáltal lezárjuk azokat a lehetőségeket, amelyek kívül esnek elképzeléseinken hitünkön, logikánkon. Ha kérdezünk, olyan megoldásokat is leszállíthat nekünk az élet, amelyekre nem is gondoltunk.


Ha szeretnél konzultációra bejelentkezni hozzám, a következő elérhetőségeken megteheted:

Telefonszám: 20/337-99-15

Email cím: evelin.muszka@gmail.com

Iratkozz fel a hírlevelemre: